Asociatia Studentilor Romi Romano Suno Cluj Napoca

Asociatia Studentilor Romi, Romano Suno, Cluj Napoca, este o organizatie nonprofit si non-guvernamentala infiintata in baza Legii nr. 26 / 2000 avand personalitate juridica nr.1783 / 26.11.1998, infiintata la initiativa Cercului Romano, instituit in anul 1997 de catre un grup de studenti romi din cadrul Universitatii Babes Bolyai

Misiunea acestei organizatii este “Promovarea intereselor socio-culturale ale romilor si ameliorarea relatiilor cu alte comunitati."

Membrii asociatiei desfasoara activitati in domeniul social., cultural, educational, umanitar, profesional, Drepturile omului si economic.

Una dintre activitatile permanente ale organizatiei o reprezinta “Cercul Stiintific Romano”, intalniri saptamanale ale studentilor romi la sediul organizatiei (Camin A4 et.3), in cadrul careia promoveaza cultura, limba romani si istoria romilor precum si aspecte din viata si problemele actuale cu care se confrunta populatia roma.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Seara Culturala a Studentilor Romi !!!

In data de 08.12.2010,orele 20:00, in Cantina din Agronomia , str.Motilor 74, a avut loc Seara Culturala a Studentilor Romi din Cluj Napoca in care am promovat imaginea pozitiva a romilor prin diferite activitati culturale,socio-educatioanale,drepturile omului etc.
In cadrul acestei seri am avut urmatoarele activitati : Sceneta "Anti-discriminare",Colinde in lb.romani si romana,Prezentarea Portului traditional,Recitari de poezi si cantece romani in lb.romani si romana scris de autori romi (Luminita Cioaba,Marius Lakatos,Anton Pann, etc ) si nu in ultimul rand MISS si MISTER .cu premii surprize. 
La intrarea in cantina din Agronomia a avut loc o expozitie cu cei mai renumiti artisti de etnie roma din lumea mondena si contributia fiecaruia dintre ei pe diferite ramuri ale societatii in domeniile lor de activitate.